Amatininkas

Klaipėdos Jūros šventėje nepritrūks nei duonos, nei žuvies

24
(atnaujinta 14:23 2018.07.25)
Jūros šventės dalyviai ir svečiai galės pamatyti, kaip kepama tradicinė lietuviška duona, spaudžiamas sūris, gaminamas šakotis, šimtalapis, galės paragauti tradicinių bulvinių blynų, kastinio

VILNIUS, liepos 25 — Sputnik. Jau šį savaitgalį Klaipėdoje vėl vyks Jūros šventė, kurioje dalyvaus ir Žemės ūkio ministerija, tautinio paveldo krantinėje "Tai, kas tikra" pristatysianti tradicinius amatus, praneša ministerijos spaudos tarnyba.

Klaipėda, archyvinė nuotrauka
© Sputnik / Алексей Филиппов

Jūros šventės dalyviai ir svečiai čia galės pamatyti, kaip kepama tradicinė lietuviška duona, spaudžiamas sūris, gaminamas šakotis, šimtalapis, galės paragauti tradicinių bulvinių blynų, kastinio. Visas kulinarines šių patiekalų subtilybes atskleis Lietuvos tautinio paveldo gamintojų ir kūrėjų asociacijos nariai.

"Mūsų virtuvėje netrūksta skanių patiekalų, galbūt nepratusiems prie lietuviško maisto kai kurių patiekalų skonis gali pasirodyti įdomus, bet tai tik sužadina smalsumą. Gaminame aukštos kokybės maistą, turime kuo didžiuotis", — teigia žemės ūkio viceministrė Ausma Miškinienė. 

Naujoje vietoje — šalia skulptūros "Žvejys" — įsikūrusi krantinė "Tai, kas tikra" stebins ne tik patiekalais, autentiškais amatininkų dirbiniais, bet ir muzikiniais pasirodymais, kurie truks visas tris šventės dienas.

Krantinės atidarymas planuojamas liepos 27 dieną 15:00.

24
Tegai:
kultūriniai renginiai, Jūros šventė, Klaipėda, Lietuva
Discussion