Provansas Kryme. Geriausios žydinčių levandų laukų nuotraukos pusiasalyje

(atnaujinta 16:22 2020.07.03)
Tam, kad pasigrožėtumėte žydinčiomis levandomis, nebūtina vykti į Prancūziją, kas, beje, ypač svarbu koronaviruso pandemijos metu. Geriausi kadrai — Sputnik Lietuva nuotraukose
  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Levandų laukai Kryme yra ne tik neprastesni už prancūzų, bet ir savaip unikalūs. Pavyzdžiui, Rusijos pusiasalio toks laukas yra didžiausias Europoje. Čia verta atvykti ir dėl ryškios fotosesijos ir tiesiog pasimėgauti purpurinės spalvos platybėmis.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Levandoms Europoje skiriamas didelis dėmesys, nes nuo senų laikų katalikų Bažnyčioje ji buvo laikoma šventa gėle. Nors pasaulietiniame gyvenime šis augalas naudojamas daugelyje sričių. Jis dedamas į maistą, plačiai naudojamas kosmetikoje ir kvepaluose, medicinoje ir chemijoje.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Viduržemio jūros pakrantė Prancūzijoje ir Ispanijoje laikoma levandų tėvyne. Rusijoje augalą sodinti mėgino dar imperatorės Jelizavetos Romanovos laikais, tai yra, nuo XVIII amžiaus vidurio, o XIX amžiaus pradžioje išsiaiškinta, kad Krymo pusiasalio klimatas yra tinkamas levandoms auginti.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Didžiausias levandų laukas Kryme užima daugiau nei 120 hektarų. Šiai plantacijai yra daugiau nei 25 metai. Ji įsikūrusi Bachčisarajaus rajone, Turgenevkos kaime.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Tikslų levandų žydėjimo Kryme laiką sunku įvardyti, nes daug kas priklauso nuo oro sąlygų pavasarį ir vasaros pradžioje. Paprastai žydėjimo sezonas apima birželio antrąją pusę ir tęsiasi liepos mėnesį.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Jei norite surengti fotosesiją levandų lauke, turėtumėte atsižvelgti į svarbų faktą: žydinčių levandų atspalvis keičiasi atsižvelgiant į saulės padėtį ir šviesos kiekį.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Daugiausia levandų laukų pusiasalyje išliko Bachčisarajaus regione: šalia Turgenevkos, Kudrino, Šelkovičnojės, Rostuščės, Tarasovkos kaimų.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Taip pat yra laukų su šiuo augalu šalia Aluštos.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Jei keliaujate aplink pusiasalį automobiliu, tuomet levandų laukus galite aplankyti ir savarankiškai, tačiau yra ir specialių ekskursijų. Į jas užsiregistruoti geriau iš anksto.

  • © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

    Jei vis dėlto einate vieni, svarbu išsiaiškinti, ar į laukus leidžiami fiziniai asmenys. Dažnai ūkininkai aptveria teritoriją, baimindamiesi dėl sodinių saugumo.

Tegai:
Krymas, vasara

Konfliktas Sirijoje: JAV sako, kad Rusijos "rankos suteptos krauju"

JAV dėl padėties Sirijoje apkaltino Rusiją ir Iraną. JAV nuolatinė atstovė prie Jungtinių Tautų Kelly Kraft pareiškė, kad tuo metu, kai amerikiečiai išleidžia milijardus dolerių pagalbai Sirijai, Maskvos ir Teherano "rankos suteptos krauju"

Vašingtonas apkaltino Rusiją dėl dabartinės padėties Sirijoje. JAV nuolatinė atstovė prie Jungtinių Tautų Kelly Kraft sukritikavo Maskvą po to, kai Rusija iškėlė Sirijos naftos telkinių eksploatavimo JAV temą.

Vasilijus Nebenzia, nuolatinis Rusijos atstovas prie JT, sakė, kad Sirija kiekvieną mėnesį praranda iki 40 milijonų dolerių pajamų, nes JAV tiesiog išnaudoja šalies naftos telkinius.

Nelegalios Sirijos naftos prekybos tema ne kartą buvo iškelta Rusija, ir Maskva, ir Teheranas ne kartą pateikė įrodymus. Išsami informacija mūsų vaizdo įraše.

Tegai:
nafta, Rusija, JAV, Sirija
Dar šia tema
Dujos ir Izraelis: kaip Europa rado dar vieną Rusijos pakaitalą
JAV nori nubausti Rusiją ir Kiniją už bandymą "numarinti badu" sirus
"Atsitiktinai nufilmuota": kokiais ginklais Sirijoje Rusija nustebino visą pasaulį

Geriausi vasaros receptai, skirti Tarptautinei arbūzų dienai

(atnaujinta 14:08 2020.08.03)
  • Желтый арбуз
  • Мини арбузы
  • Арбуз
  • Арбузный сок
  • Арбузный салат
  • alt=Салат с куриной грудкой и арбузом
  • Бутерброды
  • Арбузная пицца с ягодами и фруктами
  • Арбузный сок
  • Арбузный лимонад с лаймом
  • Арбузный коктейль
  • Клубничное мороженое с арбузом
Šis gaivus vaisius, kilęs iš Pietų Afrikos, dabar beveik kiekvienoje šalyje gardina vasaros piknikus. Įdomiausios arbūzo biografijos ir geriausi patiekalai ir receptai su juo — Sputnik Lietuva nuotraukose

Rugpjūčio 3-oji visame pasaulyje minima kaip Tarptautinė arbūzo diena. Tiems, kurie jų dar neišbandė šį sezoną, laikas pradėti. Daugelis žmonių mano, kad arbūzas yra uoga, tačiau iš tikrųjų tai priklauso moliūgų šeimai. 

  • Желтый арбуз
    © Depositphotos / AntonMatyukha

    Yra žinoma daugiau nei tūkstantis veislių arbūzų. Labiausiai neįprasti yra auginami Japonijoje: su geltonos ir oranžinės spalvos minkštimu, kvadrato formos, piramidės formos. Taip pat yra ir juodų — jie sveria ne mažiau kaip 11 kilogramų, yra saldesni nei įprastai ir yra duobėti. Šie arbūzai yra labai brangūs, nes auga tik Hokaido saloje. 2019 metais japonas nupirko juodą arbūzą už 750 tūkstančių jenų.

  • Мини арбузы
    © Depositphotos / efired

    1987 metais selekcininkai išvedė mažiausių arbūzų veislę, jie auga ne ilgesni kaip trys centimetrai, auginami Pietų Amerikoje ir Azijoje. Tiesa, dėl skonio ir minkštimo iš išvaizdos jie labiau primena agurkus. Jie naudojami salotoms ir pikantiškiems užkandžiams gaminti.

  • Арбуз
    © Depositphotos / Dragonfly666

    2009 metais Krasnodaro teritorijos ūkininkas Igoris Lichosenko pagamino "rusiško dydžio" arbūzą, sveriantį daugiau nei 60 kilogramų. Jis yra didžiausias Rusijoje, tačiau pasaulio rekordo nepavyko įveikti. Vaisių, įrašytą į Gineso rekordų knygą, užaugino amerikietis Chrisas Kentas. Šis milžinas pritraukė 159 kilogramus!

  • Арбузный сок
    © Depositphotos / vanillaechoes

    Jei po treniruotės išgersite stiklinę arbūzo sulčių, raumenis skaudės mažiau. Vaisiaus minkštime yra citrulino — aminorūgšties, reguliuojančios kraujospūdį. Kitas labai saldus gėrimas "nardek" (rafinuotos ir stipriai išgarintos sultys) yra pagamintas iš arbūzo. Vienam kilogramui reikia mažiausiai 16 kilogramų minkštimo.

  • Арбузный салат
    © Depositphotos / molka

    Pagardinkite savo meniu paprastomis salotomis su arbūzu ir feta. Be šių ingredientų, jums reikės šviežių špinatų, baziliko, mėtų, smulkintų migdolų, alyvuogių aliejaus ir laimo sulčių. Fetos ir arbūzo minkštimą supjaustykite vienodais kubeliais, suberkite žoleles, riešutus ir pagardinkite alyvuogių aliejumi. Pridėkite mėgstamų prieskonių pagal skonį ir pasūdykite su laimo sultimis. Patiekite atšaldytą.

  • alt=Салат с куриной грудкой и арбузом
    © Depositphotos / YAYImages

    Neįprastų skonio derinių gerbėjams patiks salotos su arbūzu ir rūkyta vištienos krūtinėlė. Supjaustykite arbūzą dideliais gabalėliais, vištieną ir sūrį — vidutinio dydžio gabalėliais. Įdėkite į lėkštę rukolos, tada mėsą su arbūzu. Pabarstykite sėklomis ir apipilkite balzamiko padažu (ne actu!). Viršuje — ožkos sūris. Nemaišykite, arbūzas paleis sultis.

  • Бутерброды
    © Depositphotos / Vitoria71

    "Bruschetta" su arbūzu papuoš šventinį stalą. Reikės skrudintos viso grūdo duonos, vyšninių pomidorų, varškės sūrio, avokado, serbiško sūrio, sodo slyvų, vyšnių, salotų.

  • Арбузная пицца с ягодами и фруктами
    © Depositphotos / aamulya

    Arbūzo pica yra lengvas vaisių desertas. Lengvai paruošiama ir visiškai nekenksminga figūrai. Jums reikės vieno storo, apvalaus arbūzo, banano, mėlynių, aviečių, neriebaus jogurto, medaus, mėtų ir migdolų žiedlapių. Arbūzą sutrinkite su graikišku jogurtu, neperkepdami žaliosios žievės. Ant viršaus sudėkite banano griežinėlius ir uogas. Užlašinkite medaus ir papuoškite mėtomis bei migdolais. Skanaus!

  • Арбузный сок
    © Photo : t.tomsickova

    Mėgaukitės vasariniu kokteiliu. Jums reikės kelių bazilikų žiedlapių, 100 gramų arbūzo minkštimo, tokio paties kiekio aviečių tyrės ir ledo.

    Arbūzą nulupkite, visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir plakite iki vientisos masės. Padaryta!

    Nesivaržykite eksperimentuoti suporuodami arbūzą su bananais, melionais ir kitomis vasarinėmis uogomis.

  • Арбузный лимонад с лаймом
    © Depositphotos / contrse

    Arbūzų limonadas puikiai atgaivins karštą vasaros dieną. Į nedidelį indą supilkite 200 ml vandens, įpilkite 100 gramų cukraus ir nuolat maišydami užvirkite. Atvėsinkite sirupą ir atšaldykite. Išspauskite visas sultis iš dviejų citrinų (arba naudokite paruoštą koncentratą). Sumaišykite su atšaldytu cukraus sirupu. Sumalkite trintuve 650 gramų arbūzo minkštimo ir įpilkite 400 mililitrų šalto vandens. Pasiekite sklandžią konsistenciją ir supilkite citrinos sultis ir sirupą. Patiekite atšaldytose taurėse su ledo kubeliais, laimo griežinėliais ir šakele mėtų.

  • Арбузный коктейль
    © Depositphotos / sarymsakov

    Planuojate vakarėlį? Atgaivinkite draugus su šaldytu arbūzu "Margarita"! Šiam kokteiliui reikės dviejų puodelių arbūzo minkštimo, pusės šaukšto laimo sulčių, vieno puodelio tekilos, trečiojo puodelio citrinų likerio, trijų puodelių susmulkinto ledo, vieno šaukšto cukraus pudros, pusės šaukštelio druskos, taip pat mėtų šakelių ir arbūzo gabalėlių papuošimui. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir plakite iki vientisos masės. Patiekite į atšaldytus gėrimus, supiltus į kokteiliui skirtą stiklinę su cukrumi.

  • Клубничное мороженое с арбузом
    © Depositphotos / sonyakamoz

    Kokia vasara be ledų! Naminiame deserte nėra jokių konservantų ar priemaišų, o jo skonis jokiu būdu nėra prastesnis nei parduotuvėje.

    Plakiklyje iki vientisos masės išplakite arbūzo minkštimą, braškių tyrę ir cukraus pudrą. Tačiau ne per ilgai, kitaip masė nebus pakankamai oro. Jei norite, plakite atskirai ir įpilkite sunkios grietinėlės. Įdėkite į šaldiklį ir palaukite, kol susidarys ledo pluta — maždaug valandą. Išdėstykite pagal formas, nepamiršdami užšaldytų ledų lazdelių. Padėkite į šaldiklį, ledai bus paruošti per kelias valandas. Skanaus!

Tegai:
receptas, arbūzas
Dar šia tema
Kaip Vilnius tapo Paryžiumi. "Prancūziškos atostogos" nuotraukose
Paskelbtos sunkiasvorio raketnešio "Proton-M" paleidimo nuotraukos