Vaisiai ir daržovės

Dietologas papasakojo, kaip tinkamai maitintis rudenį

10
(atnaujinta 21:19 2019.09.25)
Pasak dietologo, reikia valgyti daugiau šviežių daržovių ir vaisių bei vartoti vitaminų ir mineralų kompleksus

VILNIUS, rugsėjo 25 — Sputnik. Šviežių daržovių ir vaisių įtraukimas į savo racioną padeda palaikyti imunitetą rudenį, papasakojo "RT" Rusijos sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiasis neetatinis dietologas Viktoras Tuteljanas.

Ekspertas rekomendavo valgyti šviežius vaisius ir daržoves, likusius pasibaigus vasaros sezonui, o konservuotus ir šaldytus maisto produktus palikti žiemai.

Be to, pasak Tuteljano, būtina vartoti vitaminų ir mineralų kompleksus, nepersivalgyti ir aktyviai sportuoti.

"Reikia valgyti atsižvelgiant į savo energijos sąnaudas. Jei netenkate daug energijos, reikia valgyti daugiau", — pažymėjo dietologas.

Vyrams patariama suvartoti apie 2 tūkst. kilokalorijų per dieną, o moterims — ne daugiau kaip 1,8 tūkst. kilokalorijų.

10
Tegai:
sveika mityba
Temos:
Medicina ir sveikata (285)
Dar šia tema
Gydytojai atskleidė, kaip atsikratyti celiulito
Mokslininkai nustatė, kodėl Viduržemio jūros regiono mityba naudinga sveikatai
Įvardyti paprasti būdai, kaip pereiti prie sveikos mitybos