Sriuba, archyvinė nuotrauka

Dietologė perspėjo apie vištienos sultinio keliamą pavojų

57
(atnaujinta 21:13 2019.10.24)
Dietologė tvirtina, kad šiuolaikiniame pasaulyje labai pasikeitė vištų laikymo sąlygos, o tai paveikia vištienos gamybą ir patiekalus

VILNIUS, spalio 24 — Sputnik. Dietologė Jelena Solomatina paaiškino, kokia yra vištienos sultinio nauda ir žala ir kas neturėtų jo valgyti.

Anot jos, iš vištienos sultinio patenka daug organizmui reikalingų medžiagų, tarp jų ir imunitetui naudingos aminorūgštys.

"Vištienos sultinyje yra L-karnitino — medžiagos, kuri užtikrina riebalų rūgščių transportavimą į gyvybiškai svarbius organus. Dėl šios priežasties jie pradeda efektyviau dirbti, gaminti energiją ir įsisavinti maistines medžiagas. Į sultinį taip pat dažnai dedama prieskonių, kurie pagerina atsikosėjimą, skatina kraujotaką į gleivinę, o tai prisideda prie geresnio imuniteto. Taip pat, prieskoniai šildo organizmą", — pasakojo dietologė leidiniui "Večerniaja Moskva".

Kita vertus, dėl šiuolaikiniame pasaulyje pasikeitusių vištų laikymo sąlygų sultinys, pagamintas iš pirktinės vištienos, nėra toks naudingas kaip anksčiau, sako Solomatina.

"Nerekomenduojama valgyti sultinio, pagaminto ir pirktinės vištienos, ypač nepatartina valgyti pirmo nuoviro, jį reikėtų išpilti", — pabrėžė gydytoja.

Ji rekomendavo vartoti antrą nuovirą, nors jame yra mažiau maistinių medžiagų.

"Jei pavyksta pasigaminti stiprų sultinį, jo negalima valgyti žmonėms, sergantiems urolitiaze, pankreatitu ir podagra", — teigė gydytoja.

Solomatina pridūrė, kad antro nuoviro sultinys bet kokiu atveju yra gera priemonė atsigauti po ligos.

57
Tegai:
sveikata, maistas, dieta
Dar šia tema
Mokslininkai: surūkyta cigaretė "primins apie save" po 30 metų
Tyrimas paneigė populiaraus sveikatinimosi būdo naudingumą