Alkoholis

Ekspertas papasakojo, kaip patikrinti alkoholio kokybę žiebtuvėliu

(atnaujinta 16:01 2019.12.28)
Naudojant žiebtuvėlį, galima išaiškinti, ar alkoholinis gėrimas nėra padirbtas — ar jo sudėtyje nėra metilo

VILNIUS, gruodžio 26 — Sputnik. Norint patikrinti stipraus alkoholio kokybę namuose, reikia jo įpilti į valgomąjį šaukštą ir uždegti, papasakojo naujienų agentūrai "Maskva" Nacionalinės alkoholio gamintojų asociacijos vadovas Pavelas Šapkinas.

Mėlyna liepsnos spalva parodys, kad gėrime yra etilo alkoholio. Jei liepsna žalia, tada negalima gerti tokio alkoholio — jame yra metilo alkoholio.

Ekspertas pabrėžė, kad tokiu atveju verta kreiptis į policiją.

Be to, jis patarė patikrinti alkoholį prieš jį vartojant, nes tokie eksperimentai su ugnimi esant neblaiviam gali būti pavojingi.

Anot Šapkino, dažniausiai padirbinėjamas stiprus alkoholis, pavyzdžiui, konjakas, viskis, romas ir degtinė, taip pat gėrimai, kurių vertė didesnė nei 20 eurų.

Tegai:
alkoholis
Temos:
Medicina ir sveikata (329)
Dar šia tema
Laisvės atėmimo vietų ligoninės specialistas įkliuvo su 40 litrų naminukės
Gydytojas papasakojo, kodėl pavojinga su degtine vartoti marinuotus agurkus
Gydytojai pasakojo, kaip taisyklingai vartoti alkoholį verslo vakarėliuose
Britų mokslininkas įvardijo pavojingiausius alkoholinius gėrimus