Adele. Archyvinė nuotrauka

Turkų muzikantas pareiškė, kad yra tikrasis dainininkės Adelės tėvas

26
(atnaujinta 17:09 2017.01.25)
Turkų liaudies muzikos atlikėjas tikina esąs tikrasis žymios dainininkės tėvas ir kviečia ją su mama pailsėti Bodrume.

VILNIUS, saus 25 — Sputnik. Muzikantas iš Turkijos miesto Budrum Mehmet Asaras pareiškė, kad yra tikrasis britų pop žvaigždės Adelės tėvas, ir giminystės ryšius nustatė, tarp kitko, pagal neįprastą rankų pirštų formą, praneša RIA Novosti su nuoroda į turkų laikraštį "Hurriyet".

Žymių dainų "Skyfall" ir "Hello" atlikėja Adele Adkins gimė Londone 1988 metais anglės Penny Adkins ir valiečio Marko Evanso šeimoje. Tėvas paliko šeimą, kai būsimai dešimties "Grammy" savininkei tebuvo du metai.

​Kaip pareiškė Asaras, su dainininkės motina jis susipažino likus devyniems mėnesiams iki jos gimimo, kai Penny atvažiavo pailsėti prie Egėjo jūros, o jis dirbo taksi vairuotoju. Romanas truko neilgai ir netrukus būsimos žvaigždės mama grįžo į tėvynę.

"Ji norėjo, kad aš važiuočiau su ja kartu į Angliją, bet aš pasakiau, kad noriu likti Bodrume", — pažymėjo turkų muzikantas.

Anot jo, giminystės įrodymas yra romano laikotarpio ir Adelės gimimo dienos santykis, o taip pat panaši į jo dainininkės pirštų forma. Ypatingos intonacijos Adelės dainavime taip pat turi genetinę kilmę, tikina turkų liaudies muzikos atlikėjas.

​Asaras pažymėjo, kad kviečia Adelę su mama pailsėti Bodrume ir yra pasirengęs atlikti DNR testą tiesos nustatymui.

"Hurriyet" duomenimis, Adele kartą prasitarė, kad jos šeimos nariai yra kilę iš Turkijos, Ispanijos ir Didžiosios Britanijos.

26
Tegai:
DNK, tėvystė, dainininkė, Adele, Turkija
Dar šia tema
Prisiminkime garsias dainas Pasaulinės "The Beatles" dienos proga
Dainininkei Madonnai įteiktas "Metų moters" apdovanojimas
Milijardas peržiūrų — YouTube įvadijo 2016 metų Top-10 vaizdo klipų
YouTube dešimtukas: populiariausi 2016 metų video vaizdai
Šviežiai spaustos sultys

Tiesa apie šviežias sultis: kaip gerti, kad nepakenktų kūnui

(atnaujinta 09:54 2020.08.09)
Ekspertai primena, kad šviežiai spaustų sulčių vartojimas dideliais kiekiais gali pakenkti sveikatai

VILNIUS, rugpjūčio 9 — Sputnik. Didelis šviežiai spaustų sulčių kiekis gali pakenkti sveikatai dėl didelio fruktozės, kuri, atsižvelgiant į Rusijos kokybės tarnybą ("Roskačestvo) medžiaga, yra neatsiejama cukraus dalis.

Kai iš šviežių vaisių ar daržovių išspaudžiamos sultys, skaidulos pašalinamos, paliekant skysčių su vitaminais ir didelę natūralaus cukraus koncentraciją.

"Sacharozę (baltąjį cukrų) sudaro gliukozė ir ta pati fruktozė. Suvartoti per didelį fruktozės kiekį organizmui yra tiek pat kenksminga, kiek suvartoti per didelį kiekį įprasto cukraus. Taip yra dėl fruktozės metabolizmo ypatumų", — teigia ekspertai.

Tuo tarpu ekspertai primena, kad žmogaus virškinimo sistema lengvai apdoroja pluoštą, iš jo gaunama viskas, ko jums reikia. Visiškai nereikia spausti sulčių iš vaisių ir daržovių, tikintis, kad tokiu būdu organizmas geriau pasisavins naudingus komponentus.

Ekspertai primena, kad dalis fruktozės, kuri nekeičiama į gliukozę energijai, virsta riebalais.

Be to, šviežiai spaustas sultis rekomenduojama suvartoti per 15-20 minučių po paruošimo — priešingu atveju sunaikinama daugybė vitaminų.

Ekspertai taip pat primena, kad dantų emalio eroziją galima pastebėti dėl maisto rūgščių poveikio. Todėl pavartojus vaisių ar vaisių sulčių patariama skalauti burną.

Šviežiai spaustų sulčių nerekomenduojama gerti nevalgius, nes jos gali sudirginti virškinimo trakto gleivinę ir staigius gliukozės kiekio kraujyje svyravimus.

Ekspertai taip pat nerekomenduoja sulčių dietos, jie tvirtina, kad tai negali prisidėti prie svorio metimo ir toksinų pašalinimo.

"Detoksinės dietos teorija yra tokia, kad suteikdami kūnui poilsį, galite kompensuoti savo nesveiką kasdienį gyvenimo būdą ir apsivalyti. Ši logika pagrįsta kaltės jausmu", — teigė departamentas.

Pasak ekspertų, geriausias būdas detoksikuoti organizmą yra valgyti sveiką, subalansuotą mitybą kiekvieną dieną.

Tegai:
sveika mityba, sveikata, sultys
Temos:
Sveikas gyvenimo būdas — mityba, receptai
Dar šia tema
Po e. sveikatos sistemos darbo sutrikimo nuspręsta perkelti Registrų centro serverius
Kardiologė įvardino vitaminus, kuriuos būtina vartoti po koronaviruso
Pieno stiklinė

Pieniškasis pasaulis: kuris pienas yra sveikiausias?

(atnaujinta 10:35 2020.08.08)
Viskas, ką turėtumėte žinoti apie naudingas ir kenksmingas įvairių rūšių pieno savybes — Sputnik Lietuva medžiagoje

VILNIUS, rugpjūčio 8 — Sputnik. Pastaruoju metu kilo nesibaigiantys ginčai ir mitai dėl naudingų gėrimo savybių, mums pažįstamų nuo vaikystės — pieno. O kažkam tikrai reikia sumažinti pieno vartojimą dėl laktozės netoleravimo maiste, alergijos ir kitų medicininių priežasčių.

Tuo pačiu daugelis mano, kad pienas yra kenksmingas dėl etinių priežasčių ir laikantis vegetariškos dietos, manant, kad jų žolelių priešpiečiai yra daug geresni.

Karvės pienas

Pagrindinis kalcio šaltinis, naudingas vitaminas B12, retas D, taip pat fosforas ir kalis. Natūralaus pieno puodelyje yra apie 10 gramų baltymų. Nepaisant pranašumų, šis pienas netinka tiems, kurie kenčia nuo laktozės netoleravimo ar alergijos pienui.

Корова за колючей проволокой
Фотобанк
Karvė

Avies pienas

Avių pienas yra rekordinis baltymų kiekio kompozicijoje turėtojas. Piene taip pat yra kalcio, cinko, visos grupės vitaminų B, E ir D. Moksliniai tyrimai parodė, kad avių pienas mažina cholesterolio kiekį, normalizuoja kraujo spaudimą ir stiprina kaulus.

Ožkos pienas

Šios rūšies piene taip pat gausu baltymų ir kalcio. Tačiau svarbia ožkos pieno savybe laikomas jo suderinamumas su dieta ir netgi galimybė sumažinti svorį. Tai taip pat apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, stiprina kaulus ir imunitetą.

Migdolų pienas

Nesaldintas riešutų pienas turi mažai kalorijų, tačiau jame yra sveikų riebalų, reikalingų sveikiems plaukams, nagams ir odai. Neigiama yra tai, kad migdolų piene yra mažai baltymų. Jame taip pat yra fitino rūgšties, kuri trukdo įsisavinti geležį ir kalcį.

Молочная продукция, архивное фото
© Depositphotos / Lidante
Pienas
Sojų pienas

Sojos pienas yra puikus aukštos kokybės augalinių baltymų, taip pat kalcio, šaltinis. Be to, jame mažai kalorijų ir angliavandenių. Tačiau svarbu atsiminti, kad geriau pasirinkti pieną be užpildų ar konservantų.

Kokosų pienas

O štai dietologai rekomenduoja keletą kartų pagalvoti ir vis tiek apriboti kokosų gėrimo vartojimą. Kokosų piene yra mažai maistinių medžiagų ir daug riebalų.

Tegai:
sveika mityba, mityba, pienas
Temos:
Sveikas gyvenimo būdas — mityba, receptai
Dar šia tema
Gydytojas įvardijo tobulą košę
Ekspertas: Europa neatlaikys antro ekonomikos uždarymo dėl COVID-19

Vakcinų kūrimo ir testavimo etapai

(atnaujinta 02:20 2020.08.05)
Viso pasaulio laboratorijos stengiasi sukurti vakciną nuo COVID-19. Kai epidemiologinė padėtis nespaudžia, tokios priemonės sukūrimas gali užtrukti metų metus.
Vakcinų kūrimo ir testavimo etapai
© Sputnik /

Pavyzdžiui, mokslininkai beveik šešerius metus dirbo ties preparatu nuo Ebolos. Žiūrėkite Ria.ru infografikoje, kokius etapus reikia pereiti vakcinai-kandidatei, kad ji patektų į skiepijimo kambarį.

Tegai:
COVID-19, vakcinacija, vakcina