Žalieji žirniai, archyvinė nuotrauka

Mitybos specialistė įvardijo produktą, kuris padeda numalšinti stresą

13
(atnaujinta 15:18 2019.07.22)
Mitybos specialistė šiltuoju sezonu rekomenduoja vartoti kuo daugiau vitaminų turinčius produktus

VILNIUS, liepos 22 — Sputnik. Jauni žalieji žirneliai turi teigiamą poveikį nervų sistemai ir padidina organizmo atsparumą stresui. Apie tai pokalbyje su miesto naujienų agentūra "Maskva" papasakojo vyriausioji Maskvos sveikatos departamento mitybos specialistė Antonina Starodubova.

Pasak jos, švieži žirniai yra naudingi dėl didelio B vitaminų ir magnio kiekio. Be to, šis augalinės kilmės baltymų šaltinis padeda stiprinti raumenų audinį ir imunitetą.

Mitybos specialistė taip pat rekomenduoja vasarą valgyti daugiau šviežių ir prieskoninių žolelių, kurios turi daug vitaminų C, A, E, B grupės, mineralų, terpenų, glikozidų, flavonoidų ir inulino.

"Be to, šviežių žolelių įtraukimas į kasdienį racioną padės jums suvartoti mažiau druskos ir taip sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimo riziką", — sakė dietologė.

Ji taip pat pataria įtraukti į racioną cukinijas, kuriose yra daug skaidulų, B grupės vitaminų, vitamino C, kalcio, kalio, mangano ir fosforo.

"Cukinija turi mažai kalorijų ir palyginti didelį skaidulų kiekį, todėl tai yra būtinas produktas tiems, kurie kovoja su papildomais kilogramais arba siekia išlaikyti normalų kūno svorį", — paaiškino ji.

13
Tegai:
maisto produktai, stresas, sveikata, mityba
Temos:
Medicina ir sveikata (258)
Dar šia tema
Nustatytas ryšys tarp greito maisto ir psichikos ligų
Mokslininkai įvardijo naują greitojo maisto pavojų sveikatai
Mokslininkai įvardijo naują širdies priepuolių ir insultų priežastį