Moliūgai, archyvinė nuotrauka

Gydytoja įvardijo tris naudingiausius produktus rudenį

23
(atnaujinta 18:47 2019.09.01)
Pasak dietologės, moliūguose esantis beta karotinas teigiamai veikia regą, odą, gleivinę ir pagerina imuninę sistemą

VILNIUS, rugsėjo 1 — Sputnik. Interviu "Večerniaja Moskva" dietologė Jelena Solomatina moliūgus, slyvas ir kriaušes įvardijo kaip tris naudingiausius ankstyvo rudens produktus.

Taigi, pasak jos, moliūguose esantis beta karotinas teigiamai veikia regą, odą, gleivinę ir imuninę sistemą.

"Jis taip pat padeda išvengti visų rūšių kvėpavimo takų ligų, nes, pavyzdžiui, jei kažkas netoliese čiaudi, gleivinė patiria pirmą smūgį", — sakė ji.

Be to, kalis pašalina skysčių perteklių iš organizmo ir sumažina širdies ir kraujagyslių ligų išsivystymo riziką.

Taip pat dietologė pabrėžė, kad patiekalus, kuriuose yra moliūgų, reikia vartoti su riebalais, pavyzdžiui, su sviestu ar grietine.

Savo ruožtu slyvose yra didelis kiekis antioksidantų, skaidulų ir pektinų. Šis vaisius padeda pašalinti sunkiųjų metalų ir radionuklidų druskas, taip pat turi vidurius laisvinantį poveikį.

Anot gydytojos, geriau valgyti neapdorotas slyvas, nes termiškai apdorojant vitaminas C sunaikinamas.

Kriaušėse yra kalio, magnio ir pektinų, kurie valo žarnyną.

"Kriaušė — puikus desertas, kurį taip pat geriau valgyti žalią, nors kartais ji kepama. Pastaruoju atveju pektinai pašalins cholesterolio perteklių", — sakė ji ir pridūrė, kad kriaušės neturėtų būti valgomos tuščiu skrandžiu.

Kokie maisto produktai turi daugiau vitamino C
© Sputnik /
Kokie maisto produktai turi daugiau vitamino C
23
Tegai:
kriaušės, moliūgas, sveikata, gydytojai
Temos:
Medicina ir sveikata (268)
Dar šia tema
Mokslininkai atskleidė, kam negalima gerti daug kavos
Mokslininkai atrado būdą, kaip saugiai iš organizmo pašalinti vaistus
Mokslininkai papasakojo apie naujus elektroninių cigarečių pavojus