Mėsa ir daržovės, archyvinė nuotrauka

Ekspertai pasakojo, kaip teisingai maitintis darbe

8
(atnaujinta 12:17 2019.10.20)
Idealiu užkandžiu darbe specialistai įvardijo nedidelius vaisių, daržovių, riešutų ir juodo šokolado kiekius

VILNIUS, spalio 20 — Sputnik. Federalinio mitybos ir biotechnologinių tyrimų centro ekspertai pasakojo RT, kaip teisingai maitintis darbe.

Pasak specialistų, žmogus turi valgyti nuo penkių iki šešių kartų per dieną, o pertraukos tarp valgymų neturėtų būti ilgesnės nei trys valandos. Ilgesniais laiko tarpais skrandžio sienelės susitraukia ir atsiranda "alkio skausmas", išsiskiria druskos rūgštis, kuri dirgina gleivinę.

Centro specialistai patarė nepraleisti pietų pertraukos. Taip pat jie pažymėjo, kad sūraus maisto valgymas, gali sukelti kojų patinimą, o riebaus — antsvorio atsiradimą.

Idealiu užkandžiu darbe ekspertai pavadino nedidelius vaisių, daržovių, riešutų ir juodo šokolado kiekius.

8
Tegai:
daržovės, vaisiai, darbas, maistas
Temos:
Medicina ir sveikata (299)
Dar šia tema
Gydytojai paaiškino, kaip kramtyti kramtomąją gumą, kad dantys būtų sveiki
Endokrinologė papasakojo apie rimtą vitaminų pavojų
Narkologė: sveikos gyvensenos mada sumažino alkoholizmu sergančių pacientų skaičių