Nesveikas maistas, archyvinė nuotrauka

Gydytoja įvardijo produktus, kurie sukelia ankstyvą senėjimą

(atnaujinta 20:46 2020.01.28)
Dietologė patarė gaminti maistą iš šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, ankštinių augalų, riešutų, nesmulkintų grūdų ir fermentuotų pieno produktų

VILNIUS, sausio 28 — Sputnik. Ispanų dietologė Elena de la Fuente Hidalgo papasakojo, kaip išvengti priešlaikinio senėjimo, praneša RIA Novosti.

"Kalbant apie kovos su senėjimu priemones, dažniausiai susikoncentruojame į poreikį mankštintis, tačiau pamirštame svarbiausią dalyką — tinkamą mitybą kartu su sveikais įpročiais. Tai kartu sulėtina visų organizmo ląstelių oksidacinį stresą ir senėjimą", — sakė ji interviu leidiniui "La Vanguardia".

Dietologė patarė gaminti maistą iš šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, ankštinių augalų, riešutų, nesmulkintų grūdų ir fermentuotų pieno produktų — pavyzdžiui, jogurto ar kefyro.

Be to, būtina atsisakyti alkoholio, kurio vartojimas, pasak mokslininkų, susijęs su telomerų — chromosomų galinių skyrių, saugančių DNR nuo pažeidimų, — sumažėjimu. Su kiekvienu ląstelių pasidalijimu telomeros tampa trumpesnės, o kai jų ilgis tampa nepakankamas, ląstelė žūsta. 

Tarp "senėjimą skatinančių" maisto produktų dietologė įvardijo keptas bulves ir margariną, kuriame yra daug transriebalų, taip pat cukrų ir druską.

Tegai:
senatvė, gydytojai, sveika mityba
Dar šia tema
Dietologė įvardijo būdus, kaip pagreitinti medžiagų apykaitą
Mokslininkai įvardijo būdą, kaip prailginti gyvenimą 10 metų